śr., 16.10.2019
18:00–19:30
Wykład
Muzeum Farmacji
5 zł
Prawda czy mit? Gluten – przyjaciel czy wróg?
Gluten – co to takiego jest gluten?
Obecnie gluten jest jednym z najszerzej omawianych składników diety. Według jednych stanowi wartościowe białko roślinne, według innych – zagrożenie dla zdrowia. Dowiedz się, jak jest naprawdę – czy gluten może szkodzić i komu oraz czy warto wykluczać go z jadłospisu. Jak powinna wyglądać zbilansowana dieta z glutenem i bez niego.
Spotkanie prowadzi:
Dietetyk mgr Magdalena Kopała, absolwentka wydziału Dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Ukończyła pedagogikę w Wyższej Szkole Pedagogicznej ZNP w Warszawie, Studium Trenerów i Coachów Uczelni Łazarskiego, Kurs Pomocy Psychologicznej na Uniwersytecie Warszawskim, Kurs Immunodiagnostyki Nietolerancji Pokarmowej. Specjalizuje się w dietach dla osób o szczególnych potrzebach żywieniowych, takich jak dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, czy osoby chore (dzieci i dorośli) i pozostające na dietach eliminacyjnych. Doświadczenie zawodowe zdobywała w licznych warszawskich szpitalach i podczas prac Studenckiego Koła Naukowego Dietetyków, któremu przez dwa lata przewodniczyła.
Dla kogo: wydarzenie dla osób dorosłych
Gdzie: Muzeum Farmacji, ul. Piwna 31/33, Warszawa
Liczba miejsc: 30
Wstęp: 5 zł, bilet dostępny w Muzeum i online