Używamy plików cookies do zbierania informacji dotyczących korzystania z serwisu Muzeum Warszawy i jego oddziałów. W każdej chwili możesz zablokować obsługę plików cookies w swojej przeglądarce. Pamiętaj, że zmiany ustawień w przeglądarce mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji stron internetowych naszego serwisu.

pl/en
Wydarzenia

śr., 29.01.2020
18:00–20:00

Wykład
Muzeum Farmacji
5 zł

O żywności ekologicznej. Wykład z cyklu: Prawda czy mit?

Odpowiemy sobie na pytanie czy warto kupować żywność ekologiczną. Poznamy ramy prawne dotyczące jej produkcji. Dowiemy się czy każda żywność nazywana ekologiczną, faktycznie taką jest. Nauczymy się jak rozpoznać w sklepie produkty ekologiczne i jaki mają wpływ na zdrowie człowieka. Czy oznaczenia na etykietach eko, bio i organic oznaczają to samo.

Prowadzenie: MGR INŻ. ALICJA PONDER

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doświadczenie zawodowe zdobyła podczas pracy w Głównym Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. W celu dalszego pogłębiania wiedzy rozpoczęła karierę naukową na studiach doktoranckich. Swoją rozprawę doktorską realizuje w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW, a temat badań związany jest z analizą zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej. Autorka wielu artykułów naukowych na temat żywności i żywienia.


Rejestracja na wydarzenie

Rezerwacje on-line na to wydarzenie nie są dostępne.