fbpx

Używamy plików cookies do zbierania informacji dotyczących korzystania z serwisu Muzeum Warszawy i jego oddziałów. W każdej chwili możesz zablokować obsługę plików cookies w swojej przeglądarce. Pamiętaj, że zmiany ustawień w przeglądarce mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji stron internetowych naszego serwisu.

Wydarzenia
Zarezerwuj Zarezerwuj Kup bilet

śr, 26.02.2020
18:00–20:00

Wykład
Muzeum Farmacji
5 zł

Cukier czy słodziki. Wykład z cyklu: Prawda czy mit?

Dowiemy się, że cukier to składnik nie tylko słodyczy i słodkich gazowanych napojów, jest on dodawany do pozornie zdrowych produktów. Znajduje się też w wędlinach, sosach, gotowych daniach obiadowych. Nauczymy się również, jak czytać etykiety produktów spożywczych, pod jakimi nazwami kryje się cukier, jak odróżnić cukier dodany od występującego naturalnie. Jak racjonalnie się odżywiać, aby w dobie wysoko przetworzonej żywności nie jeść za dużo cukru.

 

Prowadzenie: Małgorzata Rusek – dyplomowany dietetyk, absolwentka SGGW w Warszawie, ukończyła również studia podyplomowe z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Kieruje się wiedzą opartą na dowodach naukowych, którą stale pogłębia zarówno samodzielnie, jak i uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach. Entuzjastka dietoprofilaktyki, wyznająca zasadę, że odżywiać się zdrowo to znaczy „ze zdrowym rozsądkiem”. Autorka bloga malgorzatarusek.pl z własnymi przepisami, rzetelnymi artykułami i praktycznymi poradami. Prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, jak i konsultacje indywidualne. Współpracuje z Fundacją Szczęśliwi Bez Cukru oraz Fundacją Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie, w których zajmuje się szeroko rozumianą edukacją żywieniową.

Zarezerwuj Zarezerwuj

Rejestracja na wydarzenie

Rezerwacje on-line na to wydarzenie nie są dostępne.